symbol
Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Vi är Herrljunga Kraft

Spring en mil längs Nossan. Laga en mustig gryta en kväll i november. Sparka en boll över hela fotbollsplanen. Poppa popcorn till middag en tisdag. Oavsett vad du använder energin till idag arbetar vi för att den ska ge kraft till imorgon. Därför stöttar vi traktens kultur- och föreningsliv, erbjuder förnybara och lokala energialternativ och har alltid ett miljövänligt sätt att se på det vi gör.

Herrljunga Kraft – energi för imorgon.

För en hållbar omvärld

Vi arbetar lokalt för att skapa hållbarhet globalt. Som miljöcertifierad elleverantör bär vi med oss miljöaspekten i alla delar av vår verksamhet och jobbar för att gynna miljöarbetet, både på lokal och global nivå.

 LÄS MER OM VÅRT MILJÖARBETE

Ett lokalt erbjudande

Varje år levererar vi energi motsvarande cirka 540 GWh till privatpersoner, företag och organisationer. Merparten av den el vi levererar handlar vi på den nordiska elbörsen Nord Pool, men vi har också avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas. Som kund kan du även välja att endast få el från 100% förnybara källor i form av vattenkraft. De flesta av våra kunder finns i trakten, men du är givetvis välkommen som kund var du än bor.

För en kraftfull morgondag

Vi gör vårt bästa för att ge energi till vardagen i Herrljunga. Idag och imorgon. Därför stöttar vi aktivt föreningar och verksamheter som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritid.

Läs mer om vår insats

Vanliga frågor

Vill du veta mer om vår el, vårt erbjudande eller elmarknaden? Nedan har vi samlat några vanliga frågor. Har du fler är du alltid välkommen att kontakta kundservice.

 

Hur produceras er el?

Vi är ett elhandelsbolag som levererar el via lokala nätägare. Vi handlar på den nordiska elbörsen NordPool, i likhet med nästan alla elhandelsbolag. Dessutom har vi avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas.

Har ni eget elnät?

Sedan elmarknadens avreglering 1996 får elleverantörer inte äga nätet som elen distribueras i. Vi samarbetar med nätbolaget Herrljunga Elektriska AB. Bor du i deras upptagningsområde får du därför allt på samma faktura, men det går givetvis bra att vara kund hos oss var du än bor.

Har ni miljömärkt el?

Ja. Du kan välja att endast få vattenproducerad el kopplat till ditt elavtal. Det betyder att din el är ursprungsmärkt och garanterat kommer från vattenkraft. Det kostar oftast bara några tior extra om året.

 

Din elkostnad i översikt

Beräknat på en villa utan elvärme (ca 5000 kWh/år) med 3-årsavtal.
Nätavgifter Herrljunga Elektriska AB. Priser, avgifter och skatter 2017.