symbol
Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Skenande elpriser begränsar möjligheten att teckna fasta elprisavtal för tillfället!

Kära kunder!

Det tragiska kriget i Ukraina har inte bara lett till ofattbart lidande för det ukrainska folket, det har också fått mycket stor påverkan på finansiella marknader över hela världen.
Energimarknaderna i Europa och Sverige är inget undantag.

De flesta har säkert uppmärksammat att råvarupriserna på bensin, diesel och naturgas har stigit brant efter att Ryssland inledde invasionen för drygt tio dagar sedan.
Europa rustar för att både på kort och lång sikt kunna klara sig utan import av olja och naturgas från Ryssland.

De senaste dagarna har det varit vackert högtrycksbetonat väder i norra Europa, men det innebär också lägre temperaturer och mindre vindkraftsproduktion.
Priset på el har stigit kraftigt i Tyskland och det påverkar även priset i elområde 3 och 4 i Sverige där vi befinner oss.

Just nu påverkar världsläget elpriserna i en uppåtgående riktning!

När priset på el blir väldigt högt blir det också mycket dyrt att prissätta elhandelsavtal med fast elpris.
Prisläget är så högt och svänger så kraftigt att vi för närvarande valt att inte erbjuda avtal med fast pris.
Det är för att vi tror att det just nu är närmast panik i marknaden och det är inget bra läge för att binda sitt elpris.
Vi är ledsna att inte kunna erbjuda alla avtalsformer som våra kunder efterfrågar, men vi hoppas att marknaden ska lugna ner sig så snart som möjligt så att vi sakta men säkert kan börja ställa ut fasta elpriser till dom kunder som önskar igen.

Hur länge tar vi bort fastpriser?

– Under så kort tid det bara är möjligt, vi vill såklart kunna erbjuda det så snabbt det bara går igen men just nu är det varken klokt för kund eller elhandlare att ställa den typen av elhandelsprodukt.

Har du några tips till konsumenter som just nu ser sig om efter fasta elpriser?

– Absolut! Förutom nedan tips bör man försöka ha is i magen, och hålla sig ordentligt uppdaterad kring energiprisutvecklingen framåt.

  • Håll dig uppdaterad på vår hemsida/Facebook där vi kommer lägga ut info löpande.
  • Sker du som kund fastprisavtal på jämförelsesidor bör du läsa avtalsvillkoren EXTRA noga just nu, vissa elhandlare utnyttjar situationen som vi är i just nu och erbjuder bra lockpriser men riktigt usla villkor i det finstilta.
  • Var sparsamma med energiförbrukningen, sänka inomhustemperaturen någon grad och stänga av maskiner och elapparatur som inte används.

 

//Nathalie, Chef Marknad